Skip to main content

Ruim 130 bezoekers op geslaagd mini-festival Stadshavens

Stadshavens wordt de nieuwe eigenzinnige stadswijk aan het Eemskanaal. Voor de bouw van Stadshavens is een wijziging van het omgevingsplan nodig. Om hierover uitleg te geven en geïnteresseerden kennis te laten maken met Stadshavens, organiseerden we donderdag 25 januari een mini-festival. Met ruim 130 bezoekers en een leuk programma, kijken we terug op een geslaagd festival. Het festival vond plaats in en rond het informatiecentrum aan het Damsterdiep. Met een opvallende soep –en koffiecaravan, een versierde romneyloods en een overdekt terras was het terrein omgetoverd tot een sfeervolle plek. Bij de EMG-silo verscheen een verlichtingsinstallatie en een grote rode knop.

Foto’s Bert Lanting, Gemeente Groningen

In het informatiecentrum konden bezoekers tussen 14:00 uur en 20:00 uur terecht met hun vragen over Stadshavens. Het overgrote deel van de vragen ging over de woningen en wanneer ze te koop of te huur zijn. Omwonenden hadden vragen over onder andere verkeer, bouwhoogtes, het Betonbos en de informatievoorziening tijdens de bouw. 

 

De COVA-schoorsteen aan het woord

Foto’s Bert Lanting, Gemeente Groningen

Onderdeel van het festival was een mooi verhaal vanuit het perspectief de COVA-schoorsteen door verhalenverteller Kaj van der Plas. Deze schoorsteen, in het verhaal neergezet als “Charmant Op Veel Ansichtkaarten – C.O.V.A”, blijft samen met andere monumenten blikvanger in Stadshavens. Het verhaal werd opgevolgd door een kennismaking met de partners in Stadshavens: gemeente Groningen,  woningbouwcorporaties Lefier,  Nijestee en ontwikkelaars VanWonen, Volkerwessels en BPD. 

Foto’s Bert Lanting, Gemeente Groningen

Bij de EMG-silo onthulde wethouder Rik van Niejenhuis met een druk op de knop een groot grafisch werk over Stadshavens. Hij kreeg daarbij goede hulp. Het doek van 13×18 meter en 100 kilo, bij de onthulling nog uitgerold op de grond, hangt binnenkort op de EMG-silo. Het is dan zichtbaar vanaf de Eltjo Ruggeweg richting de Berlagebrug. Zo zien alle voorbijgangers dat Stadshavens eraan komt.

Omgevingsplan ter inzage

De wijziging van het omgevingsplan voor Stadshavens ligt nog tot en met woensdag 21 februari ter inzage voor reactie. Alle informatie staat onder documenten. Daar staat ook hoe je kunt reageren.

Heb je het mini-festival gemist, maar ben je toch benieuwd naar Stadhavens? Iedere woensdagmiddag is een inloopspreekuur tussen 14:00 uur en 16:00 uur. Een afspraak maken kan ook via info@stadshavens.nl