Skip to main content

Sloopwerkzaamheden ter hoogte van Eemskanaal 30

Voor de ontwikkeling van Stadshavens wordt de komende periode ruimte gemaakt. Zo zijn de containerwoningen op de hoek van de Eltjo-Ruggeweg – Damsterdiep vorig jaar al verwijderd. Vanaf maandag 2 september wordt er begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van de rood omlijnde gebouwen op de afbeelding. Het gebouw van Rottinghuis blijft voorlopig nog staan.

Nadat Pongers Precisie-Sloop bouwhekken heeft geplaatst, wordt eerst asbest verwijderd. Hiervoor is onder meer een verreikermachine nodig. Dat is een soort grote vorkheftruc met een telescooparm. Daarna komt de sloopmachine.

Tijdens werkdagen wordt er van 7.00 uur – 17:00 uur gewerkt. Bij uitzondering kan het voorkomen dat het nodig is buiten deze tijden of in het weekend te werken. Als alles volgens planning verloopt, is het werk in november klaar.

Duurzaam slopen

De sloopmaterialen worden gescheiden in verschillende afvalstromen in containers. De stelconplaten (betonnen vloerplaten) worden er uitgehaald, zodat ze elders opnieuw gebruikt kunnen worden. Dat geldt ook voor roldeuren, isolatieplaten en asbestvrije golfplaten.