• Foto ter illustratie

Werkzaamheden

In de eerste helft van 2023 starten de voorbereidende werkzaamheden. De voortgang kun je hier volgen. 

Tijdens de werkzaamheden doen we er alles aan om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Omwonenden worden tijdig geïnformeerd over werkzaamheden die mogelijk voor overlast zorgen. 

Geplande werkzaamheden

Cova-locatie

Q1 2023

De oude Cova-fabriek aan het Damsterdiep staat in het plangebied voor de nieuwe wijk Stadshavens. De loodsen van de voormalige autobandenfabriek worden momenteel gesloopt. De ontwikkelaar, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling (BPD), verwacht begin april 2023 klaar te zijn met de werkzaamheden. De beeldbepalende pijp, het stookhuis en de kantine van de voormalige autobandenfabriek blijven behouden en worden geïntegreerd in de toekomstige ontwikkeling van Stadshavens. Hoe dit er precies uit komt te zien is nog niet bekend. Dit wordt onderdeel van de ontwerpopgave.

Bomen Damsterdiep voorsteken

Q1 2023

Aan het Damsterdiep staat een aantal oude bomen die we graag laten terugkomen in het gebied. Ter voorbereiding op het verplanten moeten we de bomen (wortelkluit) rondsteken. Hierdoor gaat de boom nieuwe wortels aanmaken, zodat de boom na het verplanten weer een goede start kan maken.

Het voorsteken van de bomen gebeurt van 3 april tot en met 14 april. Over ongeveer twee jaar kunnen de bomen veilig worden verplant. 

Blijf op de hoogte

Interesse(Vereist)